Obilježen “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” (FOTO)

U subotu, 24. decembra 2022. god., u džematu Vukovije Donje izveden je prigodan program kojim se obilježio Dan vakifa ovog džemata.

Džemat Vukovije Donje već šestu godinu organizuje svečanost na kojoj se iskaže zahvalnost vakifima koji su tokom godine pomogli rad džemata, te je ova svečanost i nazvana “Dan vakifa džemata Vukovije Donje”.

Na početku programa prisutnima se obratio Enes ef. Habibović, imam džemata Vukovije Donje, koji je uputio riječi dobrodošlice. Admir Mustafić predstavio je vakife koji su svojim prilozima, u iznosu od 200,00 do 500,00 KM, pomogli u radu džemata i u realizaciji brojnih projekata tokom 2022. godine. Predsjednik džemata, Sulejman Herić, predstavio je plan rada džemata u narednoj godini, s posebnim osvrtom na bitne projekte koji su planirani u narednom periodu.

Pored vakifa koji su svojim prilozima zaslužili bronzanu zahvalnicu, kao i oni koji su svojim radom pomogli prilikom izgradnje infrastrukturnih projekata, na svečanosti su predstavljeni i vakifi koji su zaslužili srebrnu zahvalnicu, iznos od 500,00 do 1.000,00 KM, kao i oni koji su svojim prilozima sa više od 1.000,00 KM obezbijedili za sebe zlatnu zahvalnicu.

Na svečanosti prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, a imam džemata Memići Centar, mr. Amel ef. Habeš održao je prigodno predavanje o vrijednosti i važnosti vakufa. Prigodan vjerski program učenjem ilahija i kasida upotpunili su imami Medžlisa IZ Kalesija i hfz. Omer ef. Zulić.

Na kraju svečanosti proučena je hatma-dova i poklonjena hatma pred duše svih vakifa džemata Vukovije Donje.