Multimedija

Žena u islamu: ropkinja ili carica?

Mnogo je polemike u zapadnim medijima i društvima o statusu žene u islamu. Oni kažu da su ženi u islamu oduzeta sva prava i slobode. Da li je to zaista tako? Kakav je položaj žene u islamu pogledajte u nastavku?


UPOZORENJE!!! Uskoro nam dolazi ogromni zemljotres!

Na šta nas upozoravaju zemljotresi? Da li su zemljotresi samo jedan od prirodnih fenomena ili nam oni govore nešto više? Odgovor na ova pitanja pogledajte u nastavku.


Na predstojećim izborima glasajte za….

Nedjelja 22. februar, je dan izbora, dan kada mi građani ove opštine možemo na jedan lijep i kulturan način da promjenimo stanje na bolje u našoj opštini. Kako izabrati najboljeg pogledajte u nastavku?


Vrijednost znanja, čitanja i knjige – hutba

Jedan islamski učenjak je na pitanje “Ko su ljudi?” Odgovorio: “Učenjaci.” Razlog zašto je baš za učenjake rekao da su ljudi, jeste taj što je posebnost kojom se ljudi razlikuju od životinja upravo znanje.


Smrt islamskog velikana Sejjida Kutba – hutba

Ova hutba je posvećena čovjeku koji se zove Sejjid Kutb. U svojoj desetoj godini postao hafiz Kur’ana, ali je nedugo posle toga ušao u vode nevjerstva. Kasnije je postao jedan od islamskih velikana i postao je šehid. U nastvaku pogledajte


Vrijeđanje Poslanika a.s. – hutba

07. januara 2015 . godine dogodio se napad na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo. Poginulo je 12 ljudi. Nasilje nije ispravan odgovor na vrijeđanje Poslanika a.s.! Kako musliman treba reagovati u ovakvim i sličnim situacijama pogledajte u video prilogu?


Ramiz Zmaj – hutba

Tema ove hutbe je humor islamu. Kako se ne treba šaliti i koja pravila musliman mora poštovati kada se šali možete pogledati u video prilogu?


Ice Bucket Challenge – hutba

Ova hutba je posvećena izazovu Ice Bucket Challange. Kako islam gleda na ove stvari i ovaj fenomen možete pogledati u video prilogu?


Znčaj vakufa i sadake – Amel ef. Habeš

Na manifestaciji “Dan vakifa džemata Vukovije Donje 2022.” predavanje je održao Amel ef. Habeš imam u džematu Memići centar. On je govorio o značaju vakufa i sadake, a kako je to sve izgledalo pogledajte u video prilogu.