Najava manifestacije “Dan vakifa džemata Vukovije Donje”

U subotu, 24. decembra 2022. godine, nakon akšam-namaza u džamiji džemata Vukovije Donje biće organizovana svečanost pod nazivom „Dan vakifa džemata Vukovije Donje“.

Džemat Vukovije Donje, već dugi niz godina, zadnje subote u mjesecu decembru organizuje vjersku svečanost pod nazivom “Dan vakifa”. U subotu, 24. decembra 2022. godine, nakon akšam-namaza u džamiji džemata Vukovije Donje biće organizovana svečanost pod nazivom „Dan vakifa džemata Vukovije Donje“.

Na svečanosti će se obratiti glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, a prigodno predavanje će održati Amel ef. Habeš, imam džemata Memići Centar. Gost na svečanosti je hfz. Omer ef. Zulić, koji će učenjem ilahija i kasida upotpuniti vjerski program.

Svečanost pod nazivom „Dan vakifa džemata Vukovije Donje“ se organizuje s ciljem sublimiranja rezultata rada u džematu i iskazivanja zahvalnosti džematlijama koji su tokom godine svojim radom i prilozima pomogli rad džemata. Na kraju vjerskog programa će se proučiti hatma-dova i poklonit će se hatma pred duše vakifa džemata Vukovije Donje.

Ovim putem se pozivaju zainteresovani da svojim prisustvom uveličaju svečanost.