Poziv na radnu akciju: Spasimo Kikače kojima prijeti sudbina Paraća i Horozovine!

Obavještavamo sve radno sposobne građane općine Kalesija da ukoliko su u mogućnosti da se odazovu na radne akcije u naseljima ugrozenim od poplava i klizišta.

U nekoliko naselja uslijed klizišta onemogućen je pristup bagerima i ostalim radnim mašinama, pa je potrebna radna snaga kako bi se otklonili veliki nasipi zemlje.
Najugoženija naselja su: Paraći, Horozovina, Gornje i Donje Hrasno, Kikači, Hidani, Lipovice, Meškovići, G.Petrovice, Jajići, Brda, Zukići,,,

S obzirom da je nastva u svim školama na području Tuzlanskog kantona, kao i na tuzlanskom Univerzitetu, odgođena do daljnjeg, pozivamo srednjoškolce i studente da se odazovu na radnu akciju.

******

Radna akcija u ponedjeljak (19.5.2014.) će biti u MZ Kikači, u nekoliko zaseoka kojima prijeti potpuno uništenje.

Na nekoliko lokacija radne mašine ne mogu prići, a pored čišćenja zemlje sa ugroženih kuža će se pokuašti spasiti što je više iznošenjem na siguran teren.
Kako nam je potvrdio jedan od koordinatora akcije, predsjendik MIZ Kalesija Muharem ef. Mešanović, neke kuće će se pokušati “rasklopiti” kako bi se spasilo što više stvari.

Kako smo uspjeli saznati, u jutarnjim satima ispred džamija u Prnjavoru, D.Vukovijama, G.Vukovijama, Međašu, G. Raincima, D. Raincima i Šeheru krenut će zainteresovani za radnu akciju spašavanju Kikača, kojima prijeti sudbina Paraća i Horozovine.
Svi zainteresovani bi trebali biti ispred džamija u navednim naseljima u ponedjeljak do 8.00h.
Više informacija svi zaintersovani mogu dobiti od imama u pomenutim džematima.

Svi koji će učestovati u radnoj akciji potrebno je da sa sobom ponesu čizme i rukavice, a ako su u mogućnosti i nešto od alata.