Izvještaj za 2. dan, Fonda solidarnosti Džemata Vukovije Donje, o prikupljanju za ugrožene u poplavama i klizištima

FOND SOLIDARNOSTI
DŽEMAT VUKOVIJE DONJE
(za pružanje pomoći socijalno ugroženim džematlijama)

Obavještenje
Dragi naši sugrađani dužnost nam je da Vas izvijestimo, da smo danas tokom dana primali Vaše donacije, takođe Vas molimo da više ne donosite odjeću jer toga smo sakupili i proslijedili dovoljno, a imamo je još uskladištene u prostorijama mekteba.
Danas smo spremili jedan veliki teretni kombi hrane, vode, higijenskih potreština, hrane za djecu, odjeće, obuće i deka za konvoj u Podrinje koji je uspješno stigao na odredište.
Bili smo takođe u Međeđi, osnovnoj školi u Sapni Gornjoj, te smo takođe preostale količine hrane, odjeće, vode, sredstava za ličnu higijenu, dostavili u krizni štab općine Sapne koji je istu odmah teretnim vozilima dostavio u odsječena sela.
U večernjim satima obišli smo troje djece koja su stigla iz Janje na područje Dubrava Gornjih, te im uručili paket odjeće, hrane i drugih potrepština.
Sutra je planirana akcija pomaganja u radovima na ublažavanju klizišta u Kikačima, ovu akciju na nivou općine organizuje Medžlis IZ Kalesija, te bi bilo dobro da se javi 20-tak dobrovoljaca.
O daljim akcijama ćemo Vas blagovremeno obavještavati.

Izvršni odbor