Današnji izvještaj, Fonda solidarnosti Džemata Vukovije Donje, o prikupljanju za ugrožene u poplavama i klizištima

FOND SOLIDARNOSTI
DŽEMAT VUKOVIJE DONJE
(za pružanje pomoći socijalno ugroženim džematlijama)

Obavještenje
Sve građane obavještavamo da smo danas prikupili velike količine pomoći: u hrani, vodi, odjeći, higijenskim preparatima u procijenjoj vrijednosti od nekoliko hiljada KM, takođe se zahvaljujemo omladincima, volonterima svima koji su dali svoja vozila (auta, kombije…) potpuno besplatno na raspolaganje.
Pomoć u hrani, vodi, odjeći, higijenskim preparatima smo dostavili ugroženim komšijama koji se nalaze u kasarnoj Dubrave Gornje, odvezli smo pomoć i u Kalesiju iseljenim komšijama.
Bili smo u Kikačima i tu smo dostavili pomoć i hrani i vodi, ćebadima.
I ono na što smo posebno ponosni bili smo u najugroženijoj MZ Paraći i tu smo dostavili hranu i vodu, ćebad najugroženijim građanima na području općine Kalesija.
Hrane, vode i odjeće prikupljene i uskladištene u prostorijama, u našem mektebu imamo još, u narednim danima ćemo istu da distribuiramo gdje bude potrebno.
Takođe smo prikupili i određen iznos u novčanim sredstvima i to: 643,00 KM i 60,00 Eura, određen dio smo iskoristili za kupovinu potrebština za djecu, a preostali dio ćemo iskoristiti u narednom periodu.
Napominjemo da je ovo tek početak akcija na sanaciji nastale štete koja je nanesena našim komšijama, mi ako Bogda idemo dalje u nove zajedničke poduhvate.
Vukovijani trebamo biti ponosni na sve nas…

Izvršni odbor