Elma Padžić učenik generacije JU OŠ “Vukovije”

JU OŠ „Vukovije“ je iznjedrila još jednu generaciju maturanata. Neki od njih su bili manje, a neki više uspješni u svom devetogodišnjem školovanju. Titulu najuspješnijeg učenika, učenika genracije, za školsku 2022/23. godinu ponijela je učenica iz našeg džemata Elma Padžić.

Elma Padžić,  je rođena 22. oktobra 2007. godine u Tuzli. Kćerka je Nedima i Admire Padžić.

Od samog početka školovanja Elma je super odlična učenica. Ona je učesnik mnogih školskih takmičenja, projekata, kao i drugih vannastavnih aktivnosti. Na svim školskim takmičenjima je pokazivala zavidne rezultate, a poseban uspjeh je ostavrila na takmičenju iz historije. Naime ona je na općinskom takmičenju bila prva, dok je na kantonalnom osvojila drugo mjesto.

Elma iskazuje posebnu ljubav prema pisanju i čitanju. Iako je mlada njeni tekstovi su dubokoumni i izuzetno poučni. Jedna od njenih poruka nama je: “Impresionizam, zbor osmjeha umjetnosti, znanje.. pozorom prate samo nas same da dišemo tempom koji njima pripada.”

Elma je super učenica, ali oni koji je poznaju znaju da je ona još bolja kao osoba: kulturna, odgovorna, predana, umjerena, ljubazna…jednostavno rečeno djevojčica za poželjeti.

Elma planira ako Bog da upisati Medicinsku školu u Tuzli.

Džemat Vukovije Donje ovom prilikom čestita Elmi, njenim roditeljima Nedimu i Admiri, ali i njenom bratu Eldinu prema kome Elma u svakom trenutku pokazuje neizmjernu ljubav, učiteljima i nastavnicima, na ostvarenim uspjesima.

Elmi želimo uspješan nastavak školovanja i sve najbolje u budućnosti!!!