Reis dr. Cerić kandidat za novog imama džemata Vukovije Donje

U džematu Vukovije Donje danas je održana centralna mevludska svečanost povodom 16.  godišnjice otvaranja novoizgrađene džamije.

U sklopu planiranog mevludskog programa, gost predavač je bio penzionisani reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. dr. Mustafa ef. Cerić, koji je svojim predavanjem napojio duše prisutnih džematlija.

 Pored reis efendije prisutnim vjernicima se obratio i glavni imam MIZ Kalesija prof. Enver Alić, kao i mjesni imam Enes ef. Habibović

Mevludski program su izveli  članovi grupe “Rejjan” iz Sarajeva.

Također,  poklonjena je hatma umrlim imamima ovog džemata, kao znak sjećanja i zahvale za njihov doprinos u razvoju i radu džemata Vukovije Donje. Radi se o uvaženim i cijenjenim imamima Mehmed ef. Mulahaliloviću, Omer ef. Imamoviću, Mevludin ef. Hamidoviću, Huso ef. Ramiću, Mehmed ef. Habiboviću i Ferid ef. Alibašiću.

Članovi džematskog odbora su, povodom Nove hidžretske 1441. godine, podijelili 103 paketića  mališanima koji su bili prisutni.

Nihad  Žigić, vjeroučitelj, poklonio je ahmediju dr. Ceriću, dok je džematski odbor poklonio Monografiju Medžlisa Kalesija, autora glavnog Imama MIZ Kalesija Enver ef. Alića, Vukovijski vremeplov, autora Sejfulaha Imamovića i Godišnjak MIZ Kalesija 2017. Grupa Rejjan je poklonila novi album ilahija i kasida.

Nakon završenog oficijelnog  programa uslijedilo je izuzetno korisno druženje sa uvaženim reis efendijom.

Na rastanku, obraćajući se imamu Enes ef. Habiboviću u šaljivom tonu, dr. Cerić je rekao: „Ako dobiješ otkaz u ovom džematu, javi mi da se prijavim na konkurs.“ Ovim riječima je bivši reisu-l-ulema pohvalio džemat Vukovije Donje, njegove džematlije, ali i Enes ef. Habibovića.

Džemat Vukovije Donje, na čelu sa džematskim odborom, zahvaljuje se svim prisutnim vjernicima na izuzetnoj posjeti.