U džematu Vukovije Donje održana centralna vjerska manifestacija MIZ Kalesija povodm mubarek noći Lejletul-kadr (foto)

Centralna vjerska manifestacija na području MIZ Kalesija povodm najodabranije noći u godini, noći Lejletul-kadr, održana je u džemata Vukovije Donje.

Tim povodom nakon jacije i teravih namaza koju su predvodili prof. hfz. Asmir Imamović i Enes ef. Habibović, upriličen je bogat vjerski program.

Na samom početku ašere je proučio jedan od bivših polaznika mektebske nastave Adnan Hadžić, a prisutne je poselamio mjesni imam Enes ef. Habibović.

Ovoj manifestaciji je prisustvovao i glavni imam MIZ Kalesija prof. Enver ef. Alić koji je se obratio sa par korisnih savjeta i uputio bajramsku čestitku vjernicima, a nakon njega prigodan vaz o vrijednosti noći Lejletul-kadr je održao novi vukovijanski hafiz prof. Asmir Imamović.

Najsvečaniji dio ovog programa se desio kada je hafizu Asmiru Imamoviću dodijeljeno priznanje i simbolične nagrade za uspiješno završen hifz Kur’ana. Ispred MIZ Kalesija to je uradio gl. imam Enver ef. Alić, a ispred džemata Vukovije Donje predsjendik džematskog odbora prof. Nijaz Dukić.

Na karaju ovog dijela programa hafiz Asmir Imamović je proučio dovu, a onda je uslijedilo čestitanje hifza od strane prisutnih vjernika.

Da bi ova noć bila još ljepša i bogatija pobrinule su se djevojke iz hora mreže mladih MIZ Kalesija, koje su nam proučile nekoliko ilahija i kasida.

U drugom dijelu programa upriličena je promocija spota Grupe Rejjan iz Sarajeva, čiji je vođa naš džematlija i član džematskog odbora Rijad Imamović, pod nazivom „Bijele trake“. Prije samog gledanja ovog izuzetnog spota mjesni imam Enes ef. Habibović je upoznao sve prisutne o značenju bijelih traka.

Ovu noć smo klanjali i noćni namaz, zikrili, dovili…i na samom kraju svi zajedno sehurili.

FOTO GALERIJA: