U čast rođenja Muhammeda a.s. proučen mevlud u džamiji Donje Vukovije (foto)

Večeras, subota, 17.12.2016. godine, u džamiji Džemata Donje Vukovije, pred 200-300 vjernika, proučen je mevlud povodom rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. Organizator ove svečanosti je bio Džemat Donje Vukovije u suradnji sa Džematskim odborom ovog džemata.  Nakon akšam namaza, koju je predvodio naš gost predavač Izet ef. Čamdžić, program je otpočeo učenjem Kur’ana, a ašere je proučio Husejn ef. Mešanović. Nakon toga prisutne je poslemio mjesni imam Enes ef. Habibović. u ostatku programa uživali smo u učenju mevluda (Senad ef. Poljaković, Husejn ef. Mešanović, Ibrahim ef. Aljić, Enes ef. Habibović i Muamer ef. Kamerić), recitacijama (Amar Ćatić, Merjema Imamović i Amina Sokolović) i prelijepim ilahijama.

Prisutnim se karatkim predavanjem obratio i gl. Imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić. On je u svom kratkom obraćanju govorio o podjeljenosti među muslimanima. Nakon njega fantastičnim predavanjem nas počastio naš  gost predavač Izet ef. Čamdžić. Koliko je predavanje bilo dobro najbolje je pokazala reakcija prisutnih džematlija, aplauz. Neko će možda reći da to nije za džamiju, ali to je bila mahinalna reakcija prisutnih džematlija.

Izet ef. je govorio na temu „Šta nakon rebiul-evvela“.

Na kraju ove manifestacije hfz. Emir Sinanović je proučio ašere,  Husejn ef. Mešanović dovu.

Ovom prilikom u ime Džemata Donje Vukovije i u ime Džematskog odbora  ovog džemata svim prisutnim i učesnicima ovog programa iskreno se zahvaljujemo.

U nastavku pogledajte foto galeriju: