Meho Majdančić postao prvi doktor nauka….

Džemat Donje Vukovije je postao bogatiji za još jednog doktora nauka. Danas (subota), 26.11. 2016. godine  na studijskom programu agronomije Univerziteta u Tuzli doktorirao je naš komšija i džematlija Meho Majdančić sin Saliha. Učinio je to pred univerzitetskom komisijom u sastavu: Doc dr Salkić Besim predsjednik, prof dr Nedžad Karić mentor i prof dr Meho Bašić član.

Tema kojom se Meho Majdančić bavio u svom doktorskom istraživanju sažeta je u naslovu radnje: „Integralna zaštita kukuruza od zlatice.“

Važno je napomenuti da je Meho Majdačić prvi doktor nauka u ovoj oblasti na studijskom programu agronomije Univerziteta u Tuzli.

Džematski odbor džemata Donje Vukovije u svoje ime i u ime svih džematlija ovog džemat koristi ovu priliku da uputi iskrenu čestitku Dr sc Mehi Majdančiću povodom sticanja novog akademskog zvanja i poželi svako dobro u budućem naučnom radu. Nadamo se da će njegov rad i njegovi uspjesi svim ljudima u Donjim Vukovijama, pa i šire, biti primjer koji će slijediti, te da će Donje Vukovije, u budućnosti biti prepoznatljivije po nauci i onome što je dobro i korisno za naš džemat, kao i širu zajednicu.