Mevludom obilježena trinaesta godišnjica otvaranja džamije u džematu Donje Vukovije (FOTO)

Danas, 03.09.2016. godine (subota),  učenjem mevluda džemat Donje Vukovije obilježio je trinaestu godišnjicu otvaranja džamije u ovom džematu. Ovu svečanost su uveličali vodeći ljudi MIZ Kalesija,  na čelu sa glavnim imamom Enver ef. Alićem, kao i glavni imam Danske Elmedin ef. Kadrić. Mevlud su proučili imami MIZ Kalesija i imami sa drugih medžlisa iz BiH i dijaspore. Mevludu je prisustvovalo oko nekoliko stotina  vjernika iz ovog džemata i susjednih džemata.

Posle ašereta koje je proučio hfz. Husein ef. Smajić, prisutne vjernike je poselamio mjesni imam Enes ef. Habibović.

Glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić, u svom kratkom obraćanju, je podcrtao važnost mekteba kao odgojno-obrazovne ustanove.

Nakon glavnog imama Enver ef. Alića  prisutnim se obratio i gost vaiz mr. Salih ef. Meštrovac. (USKORO VIDEO PREDAVANJA)

Na samom kraju ovog programa poklonjena je hatma rahmetli imamima koji su služili ovom džematu. Hatmu su proučile džematlije ovog džemata, kao i nekoliko imama iz drugih džemata.

Koliko je predavanje kao i čitav mevludski program bio zanimljiv i kvalitetan najbolje će nam pokazati činjenica da je u džamiji vladala potpuna tišina, „mogla se muha čuti“, što je rijetka pojava u manifestacijama ovog tipa.

Na kraju džemat Donje Vukovije se zahvaljuje svima koji su svojim učešćem i prisustvom uveličali ovu svečanost, a onima koji su bili odsutni iz bilo kojih razloga poručuje da imaju za čim žaliti.

U nastavku ovog teksta pogledajte foto galeriju.