Vukovijanin Šefik Imamović nogometni trener sa UEFA licencom: Program pohađalo 30 trenera iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Njemačke

Vukovijanin Šefik Imamović, nekadađnji golman kalesijske Bosne i tojšićke Sloge, koji radi u ŠF Respect i FK Bosna Kalesija, je u utorak (6.decembra 2015.) postao trener sa UEFA licencom.
Odmah po završetku aktivne igračke karijere, gdje je ostavio neizbrisiv trag u FK Bosna Kalesija i FK Sloga Tojšići, ali i u Amaterskoj reprezentaciji BiH, Šefik Imamović je ušao u trenerski posao.
Već duži niz godina radi u školi fudbala “RESPECT” Kalesija, a prvi posao u seniorskoj konkurenciji je bio angažman u tojšićkoj Slogi, gdje je ostavrio odličnu 3. poziciju u okviru Druge lige FBiH “Sjever”. Nakon toga je radio u FK Mladost 78 iz Gornjih Vukovija, gdje se posebno istakao u radu sa mlaidm igračima, jer je seniorskoj ekipi pridružio vleiki broj mlaidh igrača, koji su sada okosnica tima i od kojih će većina u narednom periodu izboriti mjesto u ekipama u većim rangovima takmičenja.
Proteklog ljeta je angažovan i u FK Bosna Kalesija, gdje radi kao pomoćni trener, a pokrenuo je i školu za golmane koja radi u sklopu kalesijskog kluba
(POGLEDAJTE OVDJE).
Imamović je i selektor U-13 selekcije NS Tuzalnskog kantona, a 2014. godine je proglašen i za najboljeg nogometnog trenera općine Kalesija.

U junu i oktobru 2015. godine pohađao je seminar za UEFA “B” licencu nogometnog trenera.
6. decembra 2015. godine je bio i ispitni rok za 30 polaznika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Šefik Imamović je uspješno položio ovaj ispit, te dobio “B” licencu UEFA-e.

U grupi sa Imamovićem je bio i predsjednik NK Zagreb, Dražen Medić, kao i bivši golman Širokog Brijega, Igor Melher.
Interesansno je pomenuti da su Imamović i Melher u kontaktu od 2004. godine, kada je Široki Brijeg u okviru Kup takmičenja BiH 2004. godine gostovao u Kalesiji, kada je ekipa Bosne, na čijem golu se nalazio Imamović, slavila sa visokih 4:0.

 

“Nakon završetka golamske karijere posvetio sam se trenerskom pozivu. Proteklih godina sam mnogo uložio u edukaciju, a UEFA “B” licenca je svakako značajna za moj daljni rad kao trenera. Tokom dva semestra UEFA-inog programa sam mnogo naučio, i sa sigurnošću mogu reći da imam novo shvatanje i viziju nogometne igre. Zahvalan sam Munibu Tanoviću, dekanu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Sarajevu, kao i Prof. Mensudu Doganu, Prof. Harisu Aliću, koji su vrhunski predavači po EUEFA standardima.
U anrednom periodu svoje znanje želim prenijeti na nogometaše u seniorskoj konkurenciji, kao i na omladince sa kojima sam najviše radio u dosadašnjoj trenerskoj karijeri” – rekao je za NKP.ba Šefik Iammović.

(NKP.ba)