BILL COSBY: SVIJET BI BIO BOLJI AKO BISMO VIŠE OPONAŠALI MUSLIMANE

Jedan od najpopularnijih komičara u svijetu, Bill Cosby, nedavno je u američkom listu The New York Post objavio kolumnu pod naslovom Kuga se zove apatija.

On u ovoj kolumni kritizira svoju zajednicu i daje odgovor zašto revolucija treba početi kod kuće, navodeći crnačku muslimansku zajednicu kao primjer u koji se treba ugledati.

„Ja sam krščanin. Ali želim reći, muslimani su pogrešno shvaćeni. I to namjerno pogrešno shvaćeni. Svi bismo trebali pokušati biti više kao muslimani. Oni imaju osjećaj, posebno osjećaj prema svojoj djeci. Ne postoji zajednica kao zajednica muslimana crnaca, koja ulaže toliko truda u podučavanje djece pravilnim stvarima. Uče ih da ne puše, da ne piju alkohol, da štite žene, oni naređuju poštovanje prema drugima. A, šta to drugi rade? Žale se na muslimane, kritikuju ih. Svijet bi bio bolje mjesto za življenje ako bismo više oponašali muslimane. Ne treba da postanemo muslimani, ali možemo prihvatiti stvari koje provjereno funkcioniraju“, napisao je ovaj svjetski poznati komičar.