O, narode moj

Piše: Sanin Musa

Mediji objavljuju- Bosna i Hercegovina najsiromašnija evropska država !!!
SUBHANELLAH! Ovo je definitivno posljednji krug poniženja koji trče Bosna i Bošnjaci.Za ovo sigurno nisu ginula djeca po Bosni i padala šehitska krv.
A nije davno bilo kad smo se smijali Česima, Poljacima, Madžarima…sad su svi oni ispred nas, kad smo Albaniju gledali kao zaostalu državu, sad je i Albanija otišla ispred.

A nekada su Bošnjaci govorili-AKO PADNE ISTANBUL, SARAJEVO ĆE GA POPRAVITI!! Smjeli su to kazati jer su bili bogati. Materijalno, ali prije svega DUHOVNO. Bio je to zlatni vijek Bosne i Bošnjaka-16. vijek. TADA SE U SVAKOJ BOŠNJAČKOJ KUĆI KLANJAO BEŠ VAKAT NAMAZ!! Mislite li da su sve one silne džamije u Starom gradu u Sarajevu napravljene tek tako, radi par klanjača kao što je to slučaj danas!? Ne, svaka kuća bošnjačka je, sva njena čeljad, Allahu na sedždu padala.

“ALI, NJIH ZAMIJENIŠE ZLI POTOMCI KOJI NAMAZ NAPUSTIŠE I ZA POŽUDAMA SE POVEDOŠE”, kaže se u prijevodu jednog ajeta.
Samo pet posto Bošnjakla, po najoptimističnijim procjenama, danas klanja namaz!!!
“A ALLAH ZAISTA NEĆE IZMIJENITI STANJE JEDNOG NARODA DOK ON SEBE NE IZMIJENI”, tj. dok se prema Allahu i Njegovoj vjeri ne popravi, kvalitativno.

BOŠNJACI, vama se obraćam- O, NARODE MOJ-govorili su Božiji Poslanici svojim narodima…
Dok god se muslimanima izjašnjavate, a hoćete da živite životima najgorih ćafira, stanje se neće nabolje promijeniti.
Dok god hoćete da živite ALA FRANKA, a da se kopate kada umrete ALA TURKA, NEĆETE KRENUTI NAPRIJED!!
Nisu vam krivi političari, dok god ste takvi, sami ste krivi, i Allah će vam uvijek slati iste koji će vas voditi, kao i do sada.

O NARODE MOJ, ostavili ste islam da biste bili napredni, a evo, doživljavate samo poniženje za oponiženjem. Sve dok se islamu ne vratite, istinski, neče vam biti bolje.
Samo je islam u stanju dati vam smjernice i odgovore i učuniti nas ponosnim kao što je i naše pretke učinio.