“Hodžijada” u tuzlanskom Mejdanu: Imami kalesijskog Medžlisa ponovo najbolji sportisti

U organizaciji MIZ Tuzla u srijedu (22. maj 2013.) u tuzlanskom Mejdanu su održani sportski susreti imama, popularna “Hodžijada”.

Bili su ovo već 13. susreti imama, koji su i ovoga puta okupili stare prijatelje, koji su u sportskom duhu predstavaljali medžlise iz kojih dolaze.
Tuzlanski Mejdan je bio borilište za imame iz 10 medžlisa sa područja tuzlanskog Muftijstva.
Imami kalesijskog Medžlisa su tradicionalno najbolji sportisti na ovim susretima, a titula sveukupnog pobjednika je ponovo otišla u Kalesiju.
MIZ Kalesija će predstavljati tuzlanski Muftiluk na završnim sportskim igrama imama na nivou Rijaseta.

Imami su se nadmetali u malom fudbalu, košarci, stonom tenisu, šahu, gađanju iz zračne puške, a ovoga puta je bila i jedna nova disciplina – kuglanje. Takmičenje iz atletskih disciplina nije održano zbog vremenskih (ne)prilika.

Kao i obično, najveća konkurencija je bila u malom fudbalu. MIZ Srebrenik je slavio protiv kalesijskog Medžlisa u grupnoj fazi takmičenja, a ove dvije ekipe su se ponovo susrele u finalu gdje su Kalesijci slavili sa visokih 4:1.
Košarkaška ekipa je bila trećeplasirana, a pobjednik u ovom takmičenju su bili imami MIZ Gračanica koji su u polufinalu savladali kalesijski Medžlis.
Takmičenje u šahu je i ove godine bilo izuzetno zanimljvo, a ovoga puta prva pozicija je pripala najstarijem članu ekipe kalesijskog Medžlisa – Mehmedu Šabanoviću.
Stonotenisko takmičenje je bila izuzetno zanimljivo, a predstavnik MIZ Kalesija je bio drugoplasirani.
U novoj disciplini, kuglanju, Kalesijci su bili prvoplasirani, ispred Tuzle i Lukavca.

Nakon finalne utakmice u malom fudbalu, uslijedilo je proglašenje pobjednika u svim disciplinama i zatvaranje igara.
Pobjednički pehar i diplomu za sveukupnog pobjednika 13. sportskih susreta imama preuzeo je glavni imam MIZ Kalesija, Enver ef. Alić.