Obilježena 21. godišnjica otvaranja džamije Vukovije Donje

Džemat Vukovije Donje 31. augusta 2024. godine obilježio je 21. godišnjicu otvaranja svoje džamije. Manifestacija, koja je održana u džamiji  Vukovije Donje s početkom u 11:30 sati, okupila je oko 200 vjernika, uključujući imame, džematlije, te ugledne goste iz vjerskog i humanitarnog sektora.

Na početku programa, ašere je proučio hfz. Omer Zulić, nakon čega je mjesni imam, Enes ef. Habibović, poselamio prisutne i poželio im dobrodošlicu. U svom govoru, predsjednik džematskog odbora, hadžija Sulejman Herić, kratko je predstavio „Projekat generacije” – inicijativu koja je dosad donijela mnoge koristi džematu, i najavio buduće projekte koji će, ako Bog da, još više unaprijediti naš džemat.

Tokom manifestacije, prisutni su imali priliku uživati u mevludskom programu i ilahijama koje su izveli hfz. Omer Zulić, Muamer ef. Kamerić i Izet ef. Jahić. Glavni imam MIZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, u svom obraćanju je istakao važnost mektebske nastave i pozvao prisutne roditelje da upišu svoju djecu u mekteb. Vaz je održao hfz. dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije, koji je govorio o važnosti zahvalnosti na blagodatima koje nam je Allah podario.

Kao poseban trenutak manifestacije, hadžija Sulejman Herić je, u ime džemata Vukovije Donje, uručio simboličan poklon umru Nevres ef. Fatiću. Ovaj gest je bio izraz duboke zahvalnosti za njegovu dugogodišnju podršku našem džematu, kao i za njegov neprocjenjiv doprinos u realizaciji svih dosadašnjih projekata. Prisutni su s toplinom ispratili ovu emotivnu gestu, prepoznajući značaj uzajamnog poštovanja i zahvalnosti u zajednici.

Završnu dovu je proučio Amel ef. Habeš, čime je okončan svečani dio programa.

Ova manifestacija nije bila samo prilika da se prisjetimo svega što smo zajedno postigli u proteklih 21 godinu, već i da izrazimo zahvalnost svima koji su doprinijeli napretku našeg džemata. Također, ovo je bila prilika da predstavimo naše nove projekte, povećamo naš iman i osnažimo zajedništvo. Manifestacija je bila izuzetno uspješna, a svi prisutni su otišli sa osjećajem ponosa i zahvalnosti.