Nastavak aktivnosti Aktiva žena džemata Vukovije Donje

Nedavno osnovani Aktiv žena džemata Vukovije Donje nastavlja sa aktivnostima. Danas, u subotu, 14. januara 2023. godine, poslije podne-namaza, organizirano je druženje sa članicama džemata Dubnica.

Nakon uvodnog obraćanja Halime Dukić, profesorice turskog jezika i književnosti, koja je i predsjednica Aktiva, o temi „Angažman Bošnjakinje u ratu, u vrijeme pandemije i danas“ govorila je Naza Mehmedovic Salkić, autorica knjige „Ptice bijele“.

Hadži hanuma Naza Mehmedović Salkić je govorila o svom iskustvu, o svemu što je preživjela u toku rata, o svim nedaćama i problemima. Naglasila je da svaka Bošnjakinja mora biti hrabra, hrabro se suočavati sa problemima. Iako je prošla kroz brojna iskušenja, nikad je niko nije vidio da je zaplakala.

Na kraju druženja gošće iz Aktiva žena džemata Dubnica su se zahvalile na gostoprimstvu i lijepoj organizaciji. Halima Dukić je rekla da je ovo prvo zvanično druženje dva džemata, te da će biti još sličnih druženja, a i drugih korisnih i zanimljivih aktivnosti. Jedna od članica Aktiva za sve prisutne pripremila je slatke poklon paketiće.