Proučena ikrar dova za hadži Ibru Dedića

Danas, 18.06.2022. godine (subota), u džamiji džemata Vukovije Donje proučena je ikrar dova za hadži Ibru Dedića. Ikrar dovi je prisustvovalo oko 100 vjernika.

Na samom početku uvodno ašere je proučio naš džematlija, i vođa grupe „Rejjan“, Rijad Imamović, a zatim je uslijedilo i nekoliko ilahija u izvedbi Rijada Imamovića, kao i „najboljeg malog izvođača ilahija“, kako to Rijad reče, Bakira Dukića.

Prisutnim se obratio i mjesni imam Enes ef. Habibović. On je u svom kazivanju poselamio prisutne, a zatim uputio nekoliko savjeta budućem hadžiji kao i prisutnim vjernicima.

Kako naš običaj nalaže prisutnim se obratio i budući hadžija kako bi ih poselamio i zatražio halala, tj. poravnjanje moralnih i materijalnih dugova.

Na samom kraju je proučena ikrar dova u kojem smo zamolili Uvišenog da našem Ibri ukabuli njegov hadž, ali i da svima nama koji imamo želju da isti obavimo što prije omogući izvršenje ove islamske dužnosti.

Poslije klanjanja podne namaza uslijedilo je čestitanje hadžiji.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u foto galeriji, a kasnije i u video prilozima na našem YouTube kanalu i džematskoj stranici.