Džemat Vukovije Donje na završnom mektebskom ispitu polaznike mekteba nagradio nagradom u visini od 2000 KM

Danas, 06. juna 2021. godine u džematu Vukovije Donje je održan završni mektebski ispt. Nakon kratkog propitivanja, mektebske djece njih oko 80, uslijedio je svečani dio ove manifestacije tj. proglašenje najuspješnijih, najaktivnijh, najredovnijih…polaznika mektebske pouke za mektebsku 2020/2021. godinu.

Za najuspješnijeg učenika je proglašen Mahir Herić. Najredovniji učenik je Medina Padžić, dok je najaktivniji učenik bio Tarik Padžić.

Ovom prilikom proglasili smo i pobjednike kviza TV Mekteb, koji se održavao tokom cijele mektebske godine. Pobjednik kviza TV Mekteb za 1. nivo jeste Nuhanović Adin, dok je drugo mjesto osvojio Jukanović Ahmed.

Pobjednik kviza TV Mekteb za 2. nivo jeste Malić Fatima, dok je drugo mjesto osvojio Mahir Herić, a treće Emina Imamović.

Pobjenik kviza TV Mekteb za treći nivo jeste Amar Dukić.

Svim pobjednicima ovog kviza su uručeni novi mobiteli, a drugoplasiranim i trećeplasiranim novčane nagrade.

Novčane nagrade su dodjeljene i ostalim učenicima  koji su ostvarili zapžane rezultate kako na takmičenju, mektebskoj pouci, tako i za one koji su u praksu sproveli ono što učimo u mektebu.

Svi učenici su bili nagrađeni slatkišima.

Ukupan fond uručenih nagrada jeste 2000 KM. Nagrade su obezbijedile naše džematlije koje svakodnevo ubacuju svoje novčane priloge u kasicu za mektebsku djecu.

Ovom manifestacijom je spuštena je zavjesa na još jednu uspješnu mektebsku godinu.