Gledaj TV Mekteb na NEON TV i osvoji vrijedne nagrade

Medžlis Islamske zajednice Kalesija u saradnji sa NEON TV je početkom mektebske 2020/2021. godine pokrenuo projekat pod nazivom „TV Mekteb“. Riječ je o projektu koji na jedan lijep i zanimljiv način obrađuje nastavne jedinice iz mektebske pouke. Emitovanje TV Mekteba na programu NEON TV je svake nedjelje sa početkom u 19:00 sati.

Imajući u vidu značaj ovog projekta, džemat Vukovije Donje, za polaznike mektebske nastave ovog džemata, pokreće nagradnu igru „Gledaj TV Mekteb i osvoji.“

Polaznici mektebske nastave u džematu Vukovije Donje su raspoređeni u tri grupe. Shodno tome napravljene su i tri grupe na Viberu.

Nakon svake emisije TV Mekteba na Viber grupama bit će postavljeno jedno pitanje, a čiji se odgovor nalazi u upravo emitiranoj emisiji TV Mekteba. Na kraju ovog projkta najuspješnijim i najbržim bit će uručene vrijedne  nagrade.

Nagradni fond za sve tri grupe je 1000 KM. Ako na kraju dva kantidata budu imali isti broj tačnih odgovora, onda će se u obzir uzeti ko je brže dao odgovor, na postavljeno pitanje.

Odgovori se mogu dati 20 minuta poslije postavljenog pitanja. Odgovori koji stignu nakon ovog vremenskog perioda neće se uzimati u razmatranje.