Džemat Vukovije Donje je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za narod Sandžaka!!!

Vjernici su kao cigle zgrade. Jedna cigla se na drugu naslanja. Vjernici su kao jedno tijelo. Ako je jedan dio tijela bolestan, ostatak tijela ostaje budan sve dok se ne zaliječi bolest na tom organu. Svi vjernici se moraju suosjećati sa drugim vjernicima.

 Poslanik a.s. kaže: “Musliman je brat muslimanu, ne nanosi mu nepravdu niti ga predaje neprijatelju; ko pomogne bratu u nevolji, Allah će mu pomoći u nevolji, ko otkloni nedaću muslimana, Allah, dž.š., otklonit će mu nedaću na Sudnjem danu, a ko sakrije sramotu muslimana, Allah, dž.š., sakrit će njegovu sramotu na Sudnjem danu.” 

Shodno gore rečenom. džemat Vukovije Donje u saradnji sa humatirnom organizacijom MFS-EMMAUS pokreće akciju prikupljanja novčane pomoći narodu Sandžaka u borbi protiv COVID-19.

Vašim  donacijama ćemo izvršiti kupovinu zaštitne medicinske opreme potrebne bolnicama.

Pozivamo i ovaj put sve privredne subjekte, džematlije i organizacije da se uključe u ovu akciju kao što je to bila praksa i do sada i svojim doprinosom pokažu da udruženim snagama možemo prevazići bilo koji problem, pa i spriječiti širenje ovog virusa.

Uplate možete izvršiti kod imama džemata Vukovije Donje, Enes ef. Habibovića, ili  na račun Udruženja uz obaveznu naznaku svrhe vaše uplate: POMOĆ NARODU SANDŽAKA

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Shodno odluci Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sutra (petak) posle džume namaza, u svim džamija IZBiH, bit će organizovana i sergija za pomoć narodu Sandžaka.

DOBRO SE BOLJIM VRAĆA!!!