Šampion dolazi iz Vukovija Donjih: FK “Mladost 78” !!!

FK ” Mladost 78 ” Vukovije Donje je prvak. ” Druge lige TK ” grupa Jug. To je na jučer održanoj sjednici Nogometnog saveza BiH i definitvno potvrđeno. Samim tim je izboren i ulazak u ” Prvu ligu tuzlanskog kantona ” , što predstavlja ogroman uspjeh za naš klub. Za ovaj uspjeh su isključivo zaslužni igrači na čelu sa šefom struke Mulahalilovićem, kao i uprava kluba koja nije posustala unatoč svim preprekama na koje su nailazili.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim sponzorima koji su u proteklom periodu pomogli rad kluba, zatim svim navijačima, kao i svima koji nose klub u srcu.

Veliko hvala ide i onima kojima ovaj uspjeh predstavlja trn u oku i koji su ogorčeni činjenicom da je naš klub postao šampion. Nije im još uvijek kasno da promijene mišljenje i da se pridruže našem uspješnom kolektivu, naša vrata su otvorena za sve koji misle pozitivno.

Prva liga će ove godine možda biti najjača u proteklih deset godina, ali taj izazov za nas predstavlja dodatni motiv da pokažemo da smo vrijedni ovog ranga takmičenja i da nismo slučajni prolaznici. Nakon suza i nepravde od prije dvije godine, postali smo još odlučniji i ispunili dato obećanje.

U narednom periodu do početka prvenstva nas očekuje dosta zanimljivih događaja, a našim navijačima poručujemo da kao nikada do sad budu uz, svoju , našu ” Mladost 78 ” i svoje Vukovije i da svima pokažemo inat silan Vukovijanski

Preuzeto sa facebook stranice: FK Mladost 78 – Donje Vukovije