Grupa Rejjan i Zejd Šoto oduševili Vukovijance

U subotu je održana večer duhovne muzike i sevdaha, u organizaciji džemata Vukovije Donje i MZ Vukovije Donje. Ova manifestacija oduševila je džematlije koji su došli i uživali u ilahijama grupe Rejjan iz Sarajeva, ali i drugih interpretatora duhovne muzike.

Posjeta i interpretacije grupe Rejjan i Zejda Šote oduševile su prisutne, a lijepo vrijeme u haremu džamije poslužilo je za dobro druženje džematlija.

Prepoznatljivi glas ilahija i kasida u BiH Zejd Šoto, koji svojim glasom impresirao je publiku u Vukovijama. Nikoga ravnodušnim nije ostavio ni Raffid Subašić, koji je vrlo rano počeo svirati orijentalnu muziku. Ovaj umjetnik je karijeru započeo u kao preteći član mnogih muzičara, poput Dine Merlina, Al’Dina, te mnogih drugih.

Organizatori su ispunili sva očekivanja, a posjetitelje je obradovala i posjeta glumca Benjamina Mušinovića. Da bi program uspješno tekao pobrinuo se i akademski glumac Nermin Hodžić, koji je i ovaj put dobio ulogu ne samo domaćina, već i moderatora manifestacije.

Publika je sve izvođače duhovne muzike, sevdaha i goste nagradila gromoglasnim aplauzom, a organizatori su i ovaj put zadovoljni posjetom i programom, te poručili da će i narednih godina džemat Vukovije upriličiti ovakve večeri.

Preuzeto: ntv.ba