Mehmedalija Jajić donirao stolice za OŠ “Vukovije”

U avgustu ove godine u našem džematu je održan koncert grupe „Rejjan“. Za kvalitetnu organizaciju ovog koncerta bilo nam je potrebno i  određeni broj stolica. Kontaktirali smo direktora OŠ „Vukovije“ Armina Hodžića kako bi nam iznajmio određeni broj stolica, što je on i odobrio i rekao nam je da se javimo Herić Mehi  za preuzimanje istih. Momci su otišli u područnu školu i dovukli stolice. Imali smo šta i vidjeti. Sve je bilo poderano i uništeno. Mislili smo da se šale sa nama, pa smo brzo reagovali kako kod direktora tako i kod domara i dobili smo odgovor: „To su jedine stolice što imamo.“ Bili smo zaprepašteni. Zar naša djeca sjede na ovakvim stolicama? Obećali smo da ćemo u najkraćem roku pokušati nabaviti bolje stolice za našu djecu, jer oni to zaslužuju.

I nakon samo nekoliko dana razgovara sa prijateljima našeg džemata pronašli smo donatora. Naš džematlija Mehmedalija Jajić. On je obećao donirati određeni broj stolica, s tim što bi mi morali platiti papire, carinu, porez i prijevoz. Dogovorili smo se.

Od dogovora do realizacije prošlo je nešto više od mjesec dana. Naša djeca su zahvaljujući Mehmedaliji Jajiću dobili nove škoslke stolice. Donirano je 243 stolice, 4 stola, tabla i nekoliko umjetničkih slika.

Ovo je još jedan od plodova uspješne saradnje između džemata Donje Vukovije i  OŠ „Vukovije“.

Učitelj područne škole u Donjim Vukovijama Elvedin Dukić je za naš portal rekao: „Ovaj namještaj je bio neophodan za obavljanje nastave. Ovom prilikom u ime djece, roditelja, prosvjetnih radnika i naše lokalne zajednice, iskreno se zahvljujemo našem sugrađaninu Mehmadiliji Jajiću koji je bio glavni pokretač i realizator ovog projekta. Takođe se zahvaljujemo i našem ef. Enesu Habiboviću koji zajedno sa džematskim odborom i džematom Vukovije Donje učestvuje u podršci kod realizacije svih projekata u našoj školi. Iskreno se nadamo da je ovo samo početak u realizaciji renoviranja i opremanja područne škole (Donje Vukovije), sve u cilju da se naša djeca osjećaju ugodno i u najljepšoj atmosferi ostvaruju uspjehe, kako u nastavnim tako i u van nastavnim aktivnostima.“

Foto galerija: