Veče za pamćenje u džematu Vukovije Donje

U organizaciji MZ Vukovije Donje i džemata Vukovije Donje, dana 19.08. 2018. godine (nedjelja), održan je koncert grupe Rejjan iz Sarajeva, u okviru manifestacije „Dani Vukovija 2018“.

Na samom početku ove prelijepe večeri prisutnim vjernicima se obratio glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić. On je u svom kratkom obraćanju tj. bajramskoj čestitki, ukazao na smisao kurban- bajrama.

Pored grupe Rejjan, na ovoj manifestaciji su nastupili: pjesnik Mustafa Širbić kao i fantastični interepretator sevdalinki Rafid Subašić.

Na samom kraju koncerta, ispred VMZ Vukovije Donje i  DžO Vukovije Donje, obratio se Admir Mustafić koji je ujedno dodijelio i zahvalnice ljudima koji su u protekloj godini radili na poboljšanju kvaliteta života građana MZ Vukovije Donje.

Pošto je ovo bio i humanitarni koncert za liječenje naše male Amine Majdančić, obaveza nam je da Vas obavijestimo i o prikupljenim sredstvima. Prikupljeno je ukupno 1238 KM (kutije, CD-ovi grupe Rejjan), na ovu cifru ćemo dodati i sredstva od sponzorstva, ali kada budu uplaćena na račun MZ Vukovije Donje.

MZ Vukovije Donje i džemata Vukovije Donje se zahvaljuje grupi Rejjan iz Sarajeva, pjesniku Mustafi Širbiću, solisti Rafidu Subašiću, voditelju Nerminu Hodžiću, a posebno našem džematliji i vođi grupe Rejjan Rijadu Imamoviću (glavni organizator) koji su nam priredili veče za pamćenje.