Hor “Rejjan” priredio fantastičnu veče u džematu Donje Vukovije

Dana, 14.01.2018. godine (nedjelja), od akšama do jacije, u džamiji džemata Donje Vukovije održana je manifestacija pod nazivom “Veče ilahija”. Bilo je prisutno oko 250 vjernika.

Sve je počelo učenjem Kur’ana i dobrodošliciom mjesnog imama Enes ef. Habibovića, a zatim je na scenu stupio najbolji hor u BiH, Hor “Rejjan”. Imali su 9 interpretacija kojim su rasplakali i raznježili većinu prisutnih. Po mnogim bila je to najljepša manifestacija koja je održana u našem džematu. Elmedin Hokulić (njegova majka je prijeklom iz našeg džemata) je predstavio grupu “Rejjan”, a predsjednik džematskog odbora Admir Mustafić i član džematskog odbora Miralem Hukić su glavnom imamu MIZ Kalesija Enver ef. Aliću uručili zahvalnicu ispred džemata za nesebičnu podršku u radu i razvoju džemata Donje Vukovije. Treba napomenuti da je naš galvni imam Enver ef. bio prisutan na svim manifestacijama koje je organizovao naš džemat, dok su se neki drugi čelnici medžlisa, kako to reče, u svom kratkom govoru, predsjednik Admir Mustafić, ukazivali rjeđe nego gospa u Međugorju. Nakon ovog svečanog trenutka, Enver ef. Alić je održo korisno predavanje o važnosti knjige i učenja. Ova veče se završila onako kako je i počela tj. učenjem Kur’na.

Džemat Donje Vukovije i džematski odbor džemata Donje Vukovije se ovom prilikom zahvaljuje Horu “Rejjan” i našem džematliji Rijadu Imamoviću koji su nam omogućili ovu fantastičnu veče.

FOTO GALERIJA: