Mevludom obilježena četrnaesta godišnjica otvaranja džamije u džematu Donje Vukovije (FOTO)

Dana, 26.08.2017. godine (subota),  učenjem mevluda džemat Donje Vukovije obilježio je četrnaestu godišnjicu otvaranja džamije u ovom džematu.

Ovu svečanost je uveličalo oko tri stotine vjernika, imami MIZ Kalesija na čelu sa gl. imamom prof. Enverom ef. Alićem, kao i imami iz susjednih medžlisa.

Posle ašereta koje je proučio hfz. Abdulaziz Drkić (prof. na FIN-u u Sarajevu), prisutne vjernike je poselamio mjesni imam Enes ef. Habibović, posle čega je uslijedio mevludski program.

Nakon mevludskog programa prisutnim se obratio predsjednik džematskog odbora Admir Mustafić (uskoro ćemo objaviti govor u cijelosti), koji je uručio i zahvalnice bivšim efendijama, predsjednicima…našeg džemata za njihov rad i trud u ovom džematu.

Zahvalnice su uručene: Husejn ef. Mešanović, Rasim ef. Hamidović, Jusuf ef. Butković, Himzo ef. Užičanin, h. Salih Imamović, h. Jakub Husejnović, h. Sulejman Husejnović, Haso Herić, Sulejman Herić, Hercegovac Refik, Ćamil Brđanović.

Glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić, u svom kratkom obraćanju sve prisutne je podsjetio kako bi trebali postupati sa kurbanom i kurbanskim mesom.

Nakon glavnog imama Enver ef. Alića  prisutnim se obratio i gost vaiz mr. hfz. Abdulaziz Drkić. (USKORO VIDEO PREDAVANJA)

Na samom kraju ovog programa poklonjena je hatma rahmetli imamima koji su služili ovom džematu. Hatmu su proučile džematlije ovog džemata.

Džemat Donje Vukovije se zahvaljuje svima koji su svojim učešćem i prisustvom uveličali ovu svečanost, a onima koji su bili odsutni iz bilo kojih razloga poručuje da imaju za čim žaliti.

U nastavku ovog teksta pogledajte foto galeriju.