Premijera: Pogledajte prelijepi spot Grupe „Rejjan“ za ilahiju: „Odazivam Ti se, odazivam“

Grupa “Rejjan “ iz Sarajeva večeras je javnosti premijerno, na svom youtube kanalu, predstavila prelijep spot za ilahiju “Odazivam Ti se, odazivam“, čiju režiju potpisuje Damir Mujagić . Tekst za ovu prelijepu ilahiju napisao je Rijad Delić, dok je muziku napisao Mustafa Isaković i Abdulkerim Popaja .

Ilahija, „Odazivam Ti se, odazivam“, govori o petoj islamskoj dužnosti tj. hadždžu.

Središnji dio spota zauzimaju kadrovi iz RMU“ Zenica“, ali isto tako na spotu se mogu vidjeti i kadrovi koji su snimani na teritoriji džemata Donje Vukovije, tačnije mjesto Džafići i imanje Rasim ef. Hamidovića.

Vođa Grupe „Rejjan“ je naš džematlija, Rijad Imamović. Pored Rijada Imamovića u ovom spotu učestvuje još jedan naš džematlija, mujezin hadžija Osman Herić, koji igra ulogu oca budućeg hadžije.

„Prvobitno je planarino da se ilahija predstavi noć uoči predstojećeg Kurban-bajrama, budući da je danas godišnjica za pet tragično stradalih rudara u jami „Raspotočje“, te da smo snimali kadrove u RMU Zenica, odlučili smo se da materijal predstavimo danas. Materijal govori o svakodnevnici jednog rudara, koji ima želju da obavi hadž“ – poručio je vođa Grupe Rijad Imamović.

Uživajte u spotu: