Da li bi volio da neko učini zinaluk s tvojom majkom, sestrom, kćerkom…

Hvala Allahu dž.š., Gospodaru svih svjetova. Donesimo salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika i miljenika Muhammeda s.a.w.s., na njegove ashabe, porodicu i na sve koji su živjeli i umrli sa vjerom u srcu.
Braćo, podsjećam sebe i vas na čvrsto vjerovanje u Allaha, Njegove meleke, knjige,poslanike, Sudnji dan i Božije određenje.
Danas je 05. Februar 2016. gregorijanske godine, odnosno 26. rebiul-ahir 1437. hidžretske godine.
Poslanik Muhammed a.s. je rekao: ”Neka je proklet onaj u čijem se prisustvu ja spomenem, a on ne prouči salavat na mene!“
Poslanik a.s. kaže: „Iman se sastoji od šezdeset i nekoliko dijelova, a i stid je dio imana.“ (Buharija)
Jedan od dijelova imana jeste poštenje i čuvanje morala, a pod ovim se podrzumjeva čuvanje od bluda, homoseskualizma, lezbejstva i svega onoga što vodi ovim radnjama.
Braćo, govoriti o ovoj temi jeste obaveza koju ne smijemo zaobilaziti, jer se nalazimo u društvu u kojem se sve više osjeća pomanjkanje moralnih vrijednosti, ljudskih vrlina i normi. Nalazimo se u društvu u kome se nemoral širi ogromnom brzinom, prijeteći potpunom razaranju porodice.
Braćo, blud se definiše kao: vanbračni spolni čin koji čine punoljetne osobe.
Allah dž.š kaže:
وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَا
„I ne približavajte se bludu.“ (El-Isra, 32.)
Allah dž.š. je stvorio čovjeka, a sa njim i njegove nagone, koje treba kontrolirati, a ne poistovjećivati se sa životinjama. Na samom početku treba reći da islam nije protiv spolnog odnosa. Islam ne traži od čovjeka ispusništvo. Ono što islam traži od čovjeka jeste brak, a u braku je spolni odnos dozvoljen. Šta više spolni odnos koji imamo sa svojom suprugom bit će nagrađen od strane Allaha dž.š., jer je Poslanik a.s. rekao: „U seksualnom činu svakog od vas je sadaka.” Ashabi su upitali: „Božiji poslaniče, zar će jedan od nas biti nagrađen kada ispunjava svoje seksualne nagone?” Odgovorio je: „Ne mislite li da bi bio grješan kada bi tu strast zadovoljio na nedozvoljen način? Isto tako, kada to čini na dozvoljen naćin, za to će dobiti nagradu.”
Braćo, ono što bi nas posebno trebalo zabrinuti jeste činjenica da se danas pod bludom, odnosno prostitucijom, podarzumijeva samo upražnjavanje ovog grijeha za pare, dok se ostali vidovi vanbračnog spolnog odnosa nazivaju „vođenje ljubavi.“ A kada se kaže da je blud prostutucija, bez obzira bilo to za pare ili ne, onda se neki osjećaju uvrijeđeni i povrijeđeni, što nam govori da se o ovoj temi malo ili nimalo govori kako u porodici, tako i u školi i džamiji.
Kao rezultat šutnje na ovu temu imamo veliki broj nemoralnih osoba, a sa njima i veliki broj zaraznih neizlječivih bolesti.
Braćo, do septembra 2015. godine u Bosni i Hercegovini evidentirano je 287 oboljelih od side. Ovo je braćo zabrinjavajući broj, ako se u obzir uzme činjenica da se u našoj domovini do skora nije ni znalo za ovu opaku bolest.
Braćo, znajte da će „mečka“ zaigrati i pred našom kućom, ako i dalje budemo samatrali nemoralna djela normalnijim od moralne čistoće. Pa zar je normalno braćo da danas babo i mama brane svojoj kćerki da se obuče po islamskim propisima. Skoro pitam jednu poznanicu za njenu kćerku, a ona mi kaže: „Pa zar ti ne znaš šta nam se desilo?“ Ja pomisli odma na bolest ili smrtni slučaj, jer je to tako ozbiljno rekla, a ona nastavi dalje: „Pokrila se.“
Estagfirullah. Pogledajte braćo do kojeg smo mi stepena kao društvo došli. Umjesto da nam bude drago, da budemo ponosni kada se naš evlad vlada po propisima islama, mi to osuđujemo.
Zar je normalno braćo da se djevojčice sa 13 14 godina nabacuju svom nastavniku, a onda kada to nastavnik iznese kao problem dobije ukor kako od roditelja tako i od uprave škole?
Braćo, znajte da ovo ne vodi ka dobru, jer narodi koji su prolazili kroz slične faze imali su samo dva rješenja: vlastito stradanje i tihi nestanak ili Allahovu kaznu koja je dolazila u različitim oblicima.
Braćo, čemu se može nadati narod koji u svom glavnom gradu ima klubove homoseksualaca, „javne kuće“ i sl.? U tom gradu su Kovači. U tom gradu Markale. U tom gradu su gađana i ubijana tek rođena Bošnjačka djeca iz pama i pata. I onda samo nekoliko godina nakon toga taj narod čini ono zbog čega je uništen narod Luta a.s.
Šta se dešava sa Bošnjacima? Gdje im je svijest o sebi? Gdje im je ponos i obraz?
Kada neke evropske zemlje riješe pitanje oblačenja učenika i nastavnika u školama onda je to sasvim normalna stvar. Kada neke evropske zemlje riješe pitanje konzumiranje alkohola i cigareta na javnim mjestima, onda je to sasvim normalna stvar. Kada neke evropske zemlje riješe pitanje kockarnica i kladionica blizu vjerskih objekata i škole, onda je to sasvim normalna stvar. Ali kada mi Bošnjaci, mi muslimani, potegnemo ista ta pitanja onda nas neko optužuje za fundamentalizam i ekstremizam. Možda bi neko rekao: „Vidi vehabije“.
Nas niko ne sprečava da donesemo iste zakonske propise. Prema tome potez je na predstavnicima aktuelne vlasti, kako one lokalne tako i šire, a na njima je i najveća odgovornost, jer oni su tamo kako bi svima nama bilo bolje, a ne samo njima. Ako želite dobro nama i našoj djeci, molim vas dignite svoju ruku i izglasajte da se alkohol, cigarete, droga, kocka, i drugi nemoral udalji od naših škola i vjerskih objekata.
Braćo, sav ovaj nemoral nam govori da je Kijametski dan veoma blizu, jer Poslanik a.s. kaže: “Tako mi Onoga u čijoj je ruci moja duša, neće se završiti ovaj dunjaluk sve dok čovjek ne uzme ženu i ne prostre je na put (čineći blud), pa će najbolji čovjek tada biti onaj ko će im reći: “Da ste se sklonili iza ovog zida!?”
Zar se ovaj predznak Sudnjeg dan nije ispunio?
Došao je mladić kod Poslanika, s.a.v.s., govoreći mu: “O Allahov Poslaniče, dozvoli mi da učinim zinaluk!” Pa su mu prišli ashabi govoreći: “Uh, uh!” Reče mu Poslanik, s.a.v.s.: “Priđi mi!” Pa je prišao, a Muhammed, s.a.v.s., mu reče: “Da li bi volio da neko učini zinaluk s tvojom majkom?” Reče: “Ne, Allah dao da budem zalog umjesto tebe, i niko ne voli da mu se zinaluk učini s majkom!” Reče: “Da li bi ti želio da neko učini zinaluk sa tvojom kćerkom?” Reče: “Ne, Allahov Poslaniče, Allah dao da budem zalog umjestotebe, i niko ne želi da se učini zinaluk s njegovom kćerkom!” Reče: “Da li bi ti bio zadovoljan da neko učini zinaluk s tvojom sestrom?” Reče: “Ne, Allahov Poslaniče, Allah dao da budem zalog umjesto tebe i niko ne voli da se učini zinaluk s njegovom sestrom!” Reče: “Da li bi volio da neko učini zinaluk s tvojom tetkom (po ocu)?” Reče: “Ne, Allahov Poslaniče, Allah dao da budem zalog umjesto tebe, niti ljudi vole da se zinaluk učini s njegovom tetkom!” Reče: “Da li bi želio da neko učini zinaluk sa tvojom tetkom (po majci)?” Reče: “Ne, Allahov Poslaniče, Allah me učinio zalogom za tebe, niti bilo ko voli da se učini zinaluk s njegovom tetkom!” Zatim je stavio ruku na njega i rekao: “Gospodaru, oprosti mu grijeh, očisti mu srce i sačuvaj mu spolni organ!”
I na samom kraju želio bi vas obavjestiti da je prije nekoliko mjeseci u jednoj kalesijskoj školi, neka organizacija uz pomoć naših profesora provela kampanju podjele sredstava za zaštitu, prilikom spolnog odnosa, našim učenicima, i to vjerovatno pod sloganom: „Guma glavu čuva!“
Draga moja omladino, dragi roditelji i profesori okanite se ovakvih kampanja, jer nije tačno da guma glavu čuva, tačno i ispravno je da islam glavu čuva. Islam sprečava problem u korjenu i narod kaže: „Bolje spriječiti nego liječiti“, dok je praksa drugih bolje liječiti nego spriječiti.
Gospodaru molimo Te uputi nas na pravi put, jer ako nas ti ne uputiš niko nas ne može uputiti. Gospodaru molimo Te oprosti nam naše grijehe, smiluj nam se, i uvedi nas u džennet. AMIN!!!