Kalesijski pioniri osvojili 2. mjesto u Njemačkoj

Kalesijski pioniri osvojili su drugo mjesto na 18. internacionalnom nogometnom turniru „Internationales U 13 Hallenturnier in Mundenrkingen“ u njemačkom gradu Ulmu. U finalnoj utakmici Kalesijci su poraženi 2:0 od Ajntrahta iz Frankfurta. Prethodno su u polufinalu pobijedili ekipu Mainca nakon boljeg izvođenja penala; u regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2.

U četvrtfinalu Kalesijci su slavili protiv Maribora rezultatom 3:2. U prvom dijelu turnira, u grupnoj fazi, Kalesijci, koji su nastupali pod zvaničnim nazivom „Škola mladih talanata BiH“, igrali su neriješeno protiv Bajerna 2:2, a pobijedili su 1:0 ekipu Fiorentine iz Italije. O snazi turnira govori činjenica da je Bajern završio tek na četvrtom mjestu, iza Ajntrahta, Kalesije i Mainca. Na petom mjesto je bio Šalke 04, a na šestom Maribor.

 

Ahmed Hasanbegović najbolji igrač turnira

 

Da su Kalesijci bili pravo otkrovenje turnira govori i podatak da je za najboljeg igrača turnira proglašen njihov igrač Ahmed Hasanbegović.

– Emocije se još nisu slegle, mislim da momci nekoliko noći neće spavati. Kalesija može biti ponosna na ove mladiće koji su našu općinu i BiH predstavili na najbolji način. Radili smo naporno i došao je rezultat. Zahvaljujemo se i našem domaćinu Elvisu Hodžiću, koji je sve učinio da se osjećamo kao kod svoje kuće, kazao je trener Šefik Imamović.

Selekciju kalesijskih pionira s klupe su vodili Šefik Imamović, selektor pionirske reprezentacije TK-a, i magistar sporta Mensur Šmigalović, a nastupali su: Nedžad Dogić, Ajdin Mujkić, Amel Mujkić, Dino Alibašić, Benjamin Križevac, Amar Kitić, Adin Jašarević, Ibro Požegić, Muhamed Šljivić i Ahmed Hasanbegović.

Podršku našoj ekipi dao je i bh. reprezentativac Vedad Ibišević, a na usluzi našim igračima bili su i brojni Bosanci i Hercegovci koji žive i rade u Njemačkoj.

P.S. I ne osvojili kada ih sa klupe predvodi veliki stručnjak, naš džematlija. Ovom prilikom Džemat Donje Vukovije upućuje iskrene čestitke djeci, a posebno našem treneru, sa željom da u budućnosti budu još bolji.