Šejtanovo pismo

Hvala Allahu dž.š., Gospodaru svih svjetova. Donesimo salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika i miljenika Muhammeda s.a.w.s., na njegove ashabe, porodicu i na sve koji su živjeli i umrli sa vjerom u srcu.

Braćo, podsjećam sebe i vas na čvrsto vjerovanje u Allaha, Njegove meleke, poslanike, knjige, Sudnji dan i Božije određenje.

Danas je 21. novembar  2014. gregorijanske godine, odnosno  28. muharrem 1436. hidžretske godine.

“Vidio sam vas jučer kako obavljate vaše svakodnevne poslove. Probudili ste se bez upućivanja molbe (zahvale) Bogu. Štaviše, niste blagoslovili ni vaše jelo (rekli “bismillah” prije jela) niti klanjali sinoć jaciju. Tako ste nezahvalni da vas prosto neizmjerno volim.


Ne mogu vam dovoljno opisati kako sam samo sretan što niste izmijenili vaš način života. Ljudi, pa vi ste moji! Sjetite se, vi i ja zajedno smo godinama, a još uvijek vas ne volim. Ustvari vas mrzim, mrzim ono što je Allah stvorio od gline, a potom nam naredio da se tome poklonimo. Kako ću se klanjati glini, kada sam sâm stvoren od vatre!

“Ja” sam nadmoćniji od vas. “Ja” ne griješim. Sve što “ja” radim ispravno je. Vas koristim samo da Allahu dokažem da je u krivu.

Izbacio me iz Dženneta, zato ću vas koristiti koliko god je to moguće kako bih dokazao da sam u pravu i da sam bolji od svih vas ljudi, u svakome pogledu. Moj život  je Džehennem, ali za sve vrijeme koje mi je Allah podario dat ću sve od sebe da što više vas, ljudi, povedem sa sobom – u Džehennem.

Vidite, ljudi, ALLAH VAS VOLI i ima za vas velike planove. Također znam da nemam nad vama moć ukoliko svoj život svojevoljno ne predate meni; i ne zaboravite da sam obećao Allahu da ću vam od života napraviti “živi pakao”. Tako ćemo zajedno provesti dva vremena. A to stvarno Allaha boli. Zahvaljujući vama.

Uz pomoć vas, pokazujem Mu ko je od nas bolji i kako je On napravio grešku. Za sve vrijeme koje provodimo zajedno.

Gledamo filmove bezobraznoga sadržaja, proklinjemo druge ljude, dernečimo (lumpujemo), odlazimo u disko klubove, do kasno ostajemo van kuće, krademo, lažemo; licemjerni smo, kršimo obećanja, prejedamo se, kazujemo prostačke viceve, ogovaramo, ljudima “zabijamo nož u leđa”, ne poštivamo starije i predvodnike, ne poštivamo džamije; nepristojno se ponašamo – sigurno ne želiš sve ovo napustiti!

Hajdemo, ljudi, gorimo zajedno zauvijek! Za vas imam “vatren plan”.

Ovo je samo moje pismo zahvale vama. Želim vam reći “hvala” što te mi dopustili da upravljam vašim ljudskim životima. Tako ste naivni da vam se smijem. Kada vas kušam grijehom, na to odgovarate smijehom – ha, ha, ha; gadite mi se. Činjenje grijeha uzima svoj danak na Ovome životu. Izgledate najmanje 20 godina stariji, jer trebam svježu krv. Zato hajde, podučite i svoju djecu kako da griješe. Sve što trebate uraditi je piti alkohol, varati, kockati, ogovarati, lagati vas, slušati i plesati na muziku prvih deset pjesama top liste.

Sve ovo radite pred svojom djecom, tako će poslije i ona to raditi. Djeca to vole. I vaša djeca će biti s nama u Džehennemu. To je najbolje što vi i ja možemo uraditi za vašu djecu.

Pa, ljudi, moram vas pustiti da idete sada. Eto me nazad za par sekundi da vas ponovno kušam.

Ako se ne opametite, nećete negdje odjuriti, pokajati se za svoje grijehe, živjeti za Allaha ovaj preostali dio života pred vama. Nije moj običaj da upozoravam, ali biti u vašim godinama i dalje griješiti, to postaje malo smiješno. Nemojte me pogrešno shvatiti, još uvijek vas mrzim i ne želim u džehennem sâm otići.

Uvijek čekajući na vas,

Šejtan Iblis.

P.S. Ako me stvarno volite, ovo pismo nećete podijeliti ni sa kim.”

Braćo, ovo je obraćanje prokletog šejtana nama, pa mi sada vidimo kako ćemo da li ćemo po starom nastaviti ili ćemo svoj život promjeniti nabolje, a njegov, šejtanov, život nagore.

Molim Allaha dž.š. da nas uputi na pravi put i da nas sačuva od zla šejtana i ljudi.