14 članova Džemata Donje Vukovije primilo je certifikat o poznavanju njemačkog jezika (A1)

U subotu, 18. januara 2014. godine, 14 članova Džemata Donje Vukovije primilo je certifikat o poznavanju njemačkog jezika na nivou A1. Oni su u prethodna četiri mjeseca pohađali nastavu koju je Džemat organizovao u saradnji sa Centrom za edukaciju Alphabet Kalesija, a na završnom testiranju, u nedjelju 12. januara, pokazali su da su vrlo uspješno usvojili predviđeno gradivo. Polovina polaznika je ostvarila rezultat od preko 90% uspješnosti, a najbolji rezultat je iznosio čak 97%. Svoje zadovoljstvo onim što su dobili u 70 sati nastave izrazili su i u upitniku koji su anonimno popunili nakon završnog testa.

Omer Muminović, profesor njemačkog jezika koji je izvodio nastavu, podjednako je zadovoljan onim što su polaznici pokazali tokom nastave i na završnom testu, i naglasio je da je uživao u atmosferi koja je vladala u učionici.

Asmir Mešić, predstavnik Alphabeta, istakao je da je jedna od najvažnijih stvari ta da niko od četrnaestero polaznika koji su započeli pohađati nastavu 21. septembra prošle godine nije odustao od učenja, što je inače česta pojava kod odraslih polaznika kurseva stranih jezika.

Pošto je većina članova grupe izrazila želju za nastavkom učenja na narednom nivou, predstavnici Džemata i Alphabeta razmotrit će tu mogućnost, a nije isključena ni dugoročnija saradnja ove dvije kuće.