Sonny Bill Williams: Islam mi je donio sreću

Sonny je odrastao kao kršćanin. S 15 godina došao je u Australiju gdje je po prvi put naučio dosta informacija o vjeri islamu.

Presudni detalj u njegovom prijelazu na islam bio je trenutak kada je vidio jednu tunisku obitelj. Ova obitelj je imala petero djece i živjela je u jednosobnom stanu na jugu Francuske. Bio je fasciniran sa jednostavnošću i skromnošću koja je vladala njihovim životima. To je bio ključni detalj koji je odredio da Sonny pređe na islam.

“Stupio sam s njima u kontakt, živio jedno vrijeme da bi u potpunosti osjetio sve vrline i vrijednosti tokom svakodnevnog prakticiranja islama. Vidio sam kako su sretni i zadovoljni s malim stvarima i sitnicama, što ja do sada nisam osjećao. Živjeli su tako jednostavno”, kazao je Sonny.

Upravo je ta jednostavnost koju je i primijenio u svojoj profesionalnoj sportskoj karijeri koju je obilježio boks, kao i profesionalna karijera ragbi igrača.

Sonny kaže da mu je islam donio sadržajnost kao čovjeku te ga u potpunosti ispunio, kao i da raste i razvija se  prema istinskim moralnim principima.

Siguran je da će sada njegova karijera doživjeti veliki uspjeh, jer kako kaže, svjestan je da je Bog svima dao neke talente, ali bez truda i želje u ostvarenje, sve je uzalud.