Potresno pismo imama iz Velike Kladuše

Velikokladuški imam Selvedin Beganović na svom facebook profilu je objavio potresnu priču o mladiću E. P. (1993. god.) iz Male Kladuše koji je otišao na ratovanje u Siriju!

Za naš portal je izjavio kako osjeća veliku zabrinutost za još jednog mladića F. D. (1998. god) iz Velike Kladuše za kojeg sumnja da bi mogao krenuti stopama E. P. koji je već otišao za Siriju.

Njegov tekst prenosimo u cijelosti:

ODLAZAK U SIRIJU

Momak koji je jedva punoljetan, iz Male Kladuše, otišao u Siriju, kako je čuo na predavanju gospodina Bilala Bosnića u džihad.
Gospodine Bosniću, ako si alim, onda moraš znati da alimi ne šalju u džihad, nego proglase džihad i kažu: braćo zamnom! Ovaj momak nije bio oženjen, gospodine Bosniću, ti i ja smo u toplom pored svojih žena. Ja pored jedne a ti pored četiri (masaAllah) Gospodine Bosniću, Bosna je izgubila 250 000 stanovnika, namjerno neću reći šehida, jer samo On zna ko je šehid. Irak broji milione, Palestina od 1948 i nezna za broj. Nama šehidi ne trebaju, nama trebaju junaci i učenjaci. Gospodine Bosniću, ko je to rekao da je neko stvoren za nauku a neko za džihad? Poslanik nije slao ashabe ispred sebe niti četvorica ispravnih halifa. Po kojem to sunnetu nagovaraš momke da idu u Siriju i postanu pokretna meta visoko obučenim vojnicima Asadove vojske i iranskih specijalaca????
Gospodine Bosniću, koja je prva naredba Allaha dž.s. našem Poslaniku a.s.?
“Uči, izučavaj” ili je to bilo: ratuj, budi šehid???
Gospodine Bosniću, molim Vas da prestanete sa ispiranjem mozgova u toj vašoj paralelnoj instituciji, neću reći mesdžidu, jer mesdžidi ne mogu biti privatni, kao što je to slučaj sa vašim objektom…

pismo