Početna » Aktuelnosti » “Dan vakifa džemata Vukovije Donje”, prigodnom svečanošću odato priznanje vakifima ovog džemata

“Dan vakifa džemata Vukovije Donje”, prigodnom svečanošću odato priznanje vakifima ovog džemata

U džematu Vukovije Donje organizacijom tradicionalnog programa pod nazivom “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” upotpunjene aktivnosti ovog džemata u 2019. godini i iskazana zahvalnost vakifima.

Na kraju kalendarske godine sumiraju se rezultati i prave analize. Već dugi niz godina džemat Vukovije Donje organizacijom svečanosti “Dan vakifa” predstavi realizovane aktivnosti u godini koja je na izmaku. Tom prilikom se zaslužnim džematlija ovog džemata, a i vakifima iz drugih mjesta i džemata, dodijele zahvalnice za njihova uvakufljenja.

Svečanost “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” organizovana je u subotu, 28. decembra 2019. godine, nakon akšam-namaza. Kao i prošle godine, svakom vakifu koji je svojim uvakufljenjem pomogao razvoj džemata Vukovije Donje, dodijeljena je zahvalnica. Članovi džematskog odbora džemata Vukovije Donje, tokom programa, predstavili su aktivnosti koje su realizovane u 2019. godini. Također, predstavljen je Plan rada u 2020. godini, kao i projekti koji se planiraju realizovati a njihova relizacija će, vjerovatno, trajati jedan duži vremenski period.

Jedna od novina koja je realizovana tokom 2019. godine u džematu Vukovije Donje jeste osnivanje Udruženja vakifa džemata Vukovije Donje, koje trenutno broji 73 vakifa.

Na svečanosti “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” prigodne ilahije i kaside učile su članice hora Vis Merak Sapna, kao i Rijad ef. Imamović, član džematskog odbora džemata Vukovije Donje i vođa Grupe Rejjan iz Sarajeva. Prigodno predavanje održao je dr. Esmir ef. Halilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Svečanost je završena učenjem hatma-dove i poklanjanjem hatme pred duše svih vakifa džemata Vukovije Donje.

Preporučujemo

Besplatan kurs engleskog jezika za polaznike mektebske nastave!!!

Obavještavaju se polaznici mektebske nastave džemata Vukovije Donje da će početi besplatan kurs engleskog jezika ...